Wij zoeken 75-plussers

Voor een nieuw project

Snel naar:

de oproep

Voor een nieuw project van Victoria Deluxe en Ann Peuteman zoeken we 75-plussers die:

Herken je jezelf in die omschrijving of ken je een 75-plusser die zich er weleens door aangesproken zou kunnen voelen, neem dan contact met ons op. Iedereen (M/V/X) komt in aanmerking. Ongeacht woonplaats, beroep, geloofs- of andere overtuiging en afkomst. Vermeld in je bericht zeker een telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken.

Wij willen niet alleen graag naar jouw verhaal luisteren, maar ook van je horen wat jij vindt van de manier waarop we vandaag met ouderen omgaan. En vooral: wat we anders zouden moeten doen. Op basis van die gesprekken willen we in een latere fase een documentaire maken over manieren waarop ouderen proberen om de touwtjes van hun eigen leven zoveel mogelijk in handen te houden.

Victoria Deluxe is een sociaal en artistiek huis, voor verhalenvertellers van nu en morgen. Samen met de mensen waarmee we werken zoeken we naar de beste artistieke vorm om uitdrukking te geven aan alternatieve stemmen, van theater tot film. We willen zo op een inspirerende en daadkrachtige manier reageren op hoe onze stad en samenleving evolueren en zetten in op het doorbreken van stereotiepe beeldvorming.

 Ann Peuteman is redactrice bij het weekblad Knack en verdiept zich daarnaast al jaren in het leven van 80-plussers. Daarover schreef ze de boeken Grijsgedraaid – Waarom we bang moeten zijn om oud te worden en Verplant – Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum.

praktisch

Herken je jezelf in deze omschrijving, of ken je een 75-plusser die zich er weleens door aangesproken zou kunnen voelen, neem dan contact met ons op. Via e-mail:

Ann@victoriadeluxe.be

Of per brief:

Victoria Deluxe, t.a.v. Ann Peuteman
Dok Noord 4F – 102
9000 Gent

credits

Concept: Ann Peuteman, Dominique Willaert –  Illustratie oproep: Emma Boeyaert