rebels with a cause

documentaire

Snel naar:

over rebels with a cause

Victoria Deluxe werkt samen met Ann Peuteman en een groep mensen van 75+ aan een documentaire. De werktitel is ‘Rebels with a cause’. In de onderzoeksfase in het voorjaar en de zomer van 2021 ging Ann in gesprek met 75-plussers die:

Op basis van die gesprekken maken we in 2022 een documentaire over manieren waarop ouderen proberen om de touwtjes van hun eigen leven zoveel mogelijk in handen te houden.

Victoria Deluxe is een Gents cultuurhuis waar mensen van alle leeftijden, met diverse achtergronden en met uiteenlopende mens- en maatschappijbeelden, samen creëren en presenteren.

 Ann Peuteman is redactrice bij het weekblad Knack en verdiept zich daarnaast al jaren in het leven van 80-plussers. Daarover schreef ze de boeken ‘Grijsgedraaid – Waarom we bang moeten zijn om oud te worden’ en ‘Verplant – Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum’.

praktisch

De onderzoeksfase van dit project loopt sinds het voorjaar van 2021. In het voorjaar van 2022 beginnen we met het maken van de documentaire.

credits

Concept: Ann Peuteman, Dominique Willaert –  Illustratie: Emma Boeyaert