03.12.2021

In het voorjaar van 2022 neemt Dominique Willaert afscheid van de organisatie die hij mee oprichtte en waarvan hij twintig jaar lang artistiek leider was.

Dominique Willaert, oprichter en artistiek leider van Victoria Deluxe, neemt in het voorjaar van 2022 afscheid van onze organisatie.

Dominique zijn legendarische toewijding en gedrevenheid hebben Victoria Deluxe mee gemaakt tot wat het nu is: een open en dynamisch cultuurhuis dat zich scherp verhoudt tot de samenleving en dat een voortrekker is op het vlak van diversiteit en inclusie. Nadat hij twintig jaar lang zijn hart en ziel stak in onze organisatie, besloot hij in overleg met het team en het bestuur, dat het nu tijd is om de fakkel door te geven.

De voorbije maanden zette Dominique, samen met het hele team en veel externe partners, nog mee de lijnen uit voor de komende beleidsperiode, die start in 2023. Een nieuwe generatie teamleden en kunstenaars staat te popelen om Victoria Deluxe samen met vele participanten, vrijwilligers en sympathisanten verder uit te bouwen. Met tonnen respect voor het verleden en de fundamenten die Dominique gelegd heeft, en met bakken goesting in de toekomst.

Het team en het bestuur van Victoria Deluxe – en velen met ons – zijn Dominique ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor het huis en iedereen die er kwam, betekend heeft!

Foto: Dominique in 2002, het jaar waarin Victoria Deluxe ontstond (fotograaf onbekend).