#humansofdeluxe

“Mijn favoriete project met Victoria Deluxe was Laten we beginnen//On Se Lance. Ik ben heel trots op de andere projecten, maar dit springt er uit voor mij omdat dat stuk echt een boodschap meegeeft en daar ben ik super-, supertrots op. Ik praat over hoe mensen meestal medelijden hebben als ik zeg dat ik moslima ben. Ze denken dat ik onderdrukt word en niet naar buiten mag van mijn broers… Al die stereotypen. In mijn tekst ga ik daar tegenin en ik sta daar zó hard achter. Ik ben trots op dat theaterstuk omdat iedereen die meespeelde heeft kunnen zeggen wat ze kwijt wilden.

Ik heb ook altijd de droom gehad om zelf iets te maken en door Victoria Deluxe blijft dat niet alleen een droom maar heb ik beseft dat ik dat eigenlijk gewoon kan doen. Ik zou ooit eens een theaterstuk willen maken over vrouwen over de hele wereld. Dat ik dan een jaar vooraf de wereld rondreis om te zien hoe ze overal naar vrouwen kijken en hen benaderen om daarover een stuk te maken – of een documentaire…”

Oumaimae (jobstudente)

credits

Realisatie: Ellen Ecker en Constance Van Herreweghe (2020-2021), Emma De Snoeck en Elizabeth Tack (2019-2020) Begeleiding: Agnes De Maeseneir