IKs

podium

Wie ben ik? Wie ben jij? Waar eindig ik? Waar beginnen wij?

van 19 tot en met 22 november in NTGent Minnemeers

over de voorstelling

Ontdekken en uitspreken wie je bent is voor LGBTQ+ personen vaak een verwarrende en eenzame tocht. Al valt er langs de weg zeker ook erkenning, thuiskomen en zelfs euforie te rapen. In IKs vertrekken tien spelers van persoonlijke verhalen over hun beleving van liefde, gender, seksualiteit en identiteit. Samen gaan ze over hokjes en labels heen op zoek naar connectie en community. Met elkaar én met het publiek, want identiteit is voor iedereen een zoektocht. 

Pascal Buyse, Joppe De Campeneere en de spelers maken met IKs een voorstelling die verschillende LGBTQ+ personen aan het woord laat en toont in al hun facetten, met oog voor de gelaagdheid en rijkdom van hun identiteit. Over de zin en onzin van labels, de spanning tussen individu en maatschappij, over vragen durven stellen zonder het antwoord echt te kennen.

tickets

De speelreeks wordt uitgesteld. Wie reeds een ticket kocht wordt persoonlijk gecontacteerd.

IKs is een productie van Victoria Deluxe. Concept en regie Joppe De Campeneere, Pascal Buyse Artistieke coaching Dominique Willaert Spelers Lynke-Noi Buyze, Jeannie Deronne, Sofie De Pestel, Guido Duwel, Mathias Goethals, Imran Hsaine, Ariane Malfait, Emilie Van Daele, Ielde Vermeir Productie en proces Jos Van Herreweghe, Stiene Ravn, Liesbeth Maene Techniek Gerold Van Thieghem Repetitiefotografie freddy Willems