Literaire avonden.

Onder de noemer La Lettre A organiseren Boekhandel Limerick, Victoria Deluxe en De Centrale al voor het tweede seizoen een literair project met een focus op werk van auteurs met een migratieachtergrond.

Ons taalgebied kent veel uitstekende jonge en oudere schrijvers, maar de stem van auteurs met een migratieachtergrond horen we iets te weinig. Toch zitten er in de lagere scholen in onze steden steeds meer kinderen met een migratieachtergrond op de banken. Ook zij worden de lezers en verhalenvertellers van morgen. Literatuur is een uitgelezen middel om andere en nieuwe stemmen hun perspectieven op de wereld te laten verkondigen.

In het seizoen 2017-2018 slaan Boekhandel Limerick, De Centrale en Victoria Deluxe opnieuw de handen in elkaar. We organiseren 4 literaire avonden waarbij telkens een auteur met een migratieachtergrond zijn of haar boek komt voorstellen en bespreken. Elke avond wordt ingeleid door een toonaangevende stem die het geloof in een veerkrachtige en diverse samenleving vertegenwoordigt. In overleg met het publiek, ten slotte, willen we een schrijfacademie in het leven roepen die zich vooral richt tot jongvolwassenen met een migratieachtergrond.

Programma.

 

12.10.17 – Nhung Dam  – ‘Duizend vaders’

11.12.17 –  Arnon Grunberg

08.02.18 –

26.04.18 –

 

Telkens om 20u in De Kelderzaal van De Centrale

Veel dank aan de auteurs van het eerste seizoen van La Lettre A, we blikken met een warm hart terug.

20.10.16 – Chams Eddine Zaougui – ‘Dictators, Een Arabische geschiedenis’

15.12.17 –  Mustafa Kör – Ben jij liefde

01.02.17 – Hazim Kamaledin – Schoonheid raast in mij tot ik sterf (Herberg Macharius)

23.02.17 –  Dyab Abou Jahjah – Pleidooi voor radicalisering

20.04.17 – Alicja Gescinska  Een soort van liefde