We zijn héél dankbaar voor alle reacties op de oproep voor ons LGBTQ+ project, merci! Het zijn er zoveel dat onze interviewplanning nu al helemaal vol zit. Contacteer ons gerust nog als je graag op de hoogte blijft van het verdere proces of jouw verhaal schriftelijk wil delen met de makers.

We are so very grateful for all the responses to the call for our LGBTQ + project, thank you! In fact, our interview planning is already fully booked. Feel free to contact us if you would like to stay informed on the project or if you want to share your story with us by writing it down.

OPEN CALL 

Voor een nieuw project van Victoria Deluxe over diversiteit in gender en seksuele geaardheid.

Dit seizoen (2019-2020) wil Victoria Deluxe een podiumvoorstelling realiseren rond het thema LGBTQ+, onder artistieke leiding van regisseurs Pascal Buyse en Sara Vilardo. 

In onze samenleving is het denken in termen van ‘man-vrouw’ en ‘heteroseksualiteit’ nog vaak de norm. Het doel van het project is om een breed publiek kennis te laten maken met de zeer diverse en gelaagde LGBTQ+-gemeenschap en hiermee bij te dragen aan een ander en breder maatschappelijk perspectief en debat. Via een participatief werkproces (interviews &  repetities), willen we, samen met mensen met een diverse genderidentiteit en seksuele geaardheid, een sterke en beklijvende podiumvoorstelling (2020) maken. De inhoud van de voorstelling zal gebaseerd zijn op persoonlijke verhalen en getuigenissen.    

Wij zijn op zoek naar: 

Mensen (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, …) van verschillende leeftijden en achtergronden die ons hun verhaal willen vertellen.  

 • Gesprekken in de werkplek van Victoria Deluxe (Dok Noord 4F 102 – 9000 Gent) 
 • We zorgen voor een warm onthaal, een vertrouwelijke gespreksruimte en bekwame, betrokken interviewers 
 • Jouw getuigenis wordt anoniem verwerkt 
 • Terugbetaling mogelijk van jouw vervoerskosten 
 • Vrijkaart voor een van de voorstellingen 

Uit de groep van geïnterviewden rekruteren we in december een groep mensen die, naast het interview, ook willen meewerken aan de podiumvoorstelling. Podiumervaring is daarvoor niet noodzakelijk. Affiniteit met het thema, beschikbaarheid voor de repetities & voorstellingen en goesting om samen een mooie voorstelling te maken wel. Dit houdt onder andere in: 

 • Intensief repetitieproces vanaf januari 2020 – repetities ’s avonds en in het weekend.   
 • Voorstellingen op 15-16-17 mei in Minnemeers – Gent    

Interesse? 

Stuur een e-mail naar info@victoriadeluxe.be met volgende gegevens:  

 • Een korte omschrijving van wie je bent 
 • Waarom je graag wil meedoen met de interviews en/of de voorstelling  
 • Wanneer je beschikbaar bent voor de interviews (25, 26, 27, 28, 29 november of 2, 3, 4, 5 of 6 december)  
 • Hoe we je kunnen contacteren 
   

Victoria Deluxe is een sociaal-artistieke organisatie in Gent (https://www.victoriadeluxe.be/).   

Victoria Deluxe gaat vanuit een sterke sociale bewogenheid op zoek naar verhalen die niet of te weinig gehoord en erkend worden in onze maatschappij. We werken vanuit een participatieve werkmethodiek en hechten veel belang aan een artistiek kwalitatief en sterk eindresultaat dat we graag delen met een (divers) publiek.