transit

podiumvoorstelling

Snel naar:

open call TRANSIT

Victoria Deluxe begint in mei aan het maakproces voor een nieuwe voorstelling. We zoeken mensen die zin hebben om samen met een groep en drie makers op zoek te gaan naar wat TRANSIT kan betekenen en hoe we dat vorm kunnen geven aan de hand van teksttheater, muziek en/of bewegingstheater.

WAAROVER GAAT TRANSIT?

Stel, je bent vertrokken op punt A en je bent onderweg naar punt B. Of misschien leidt je route je wel naar punt K of punt Z, dat is nog niet helemaal duidelijk. Misschien kom je nooit aan? Hoe het ook loopt: je bent niet meer hier, maar ook nog niet daar. Welkom in TRANSIT.

HOE GAAN WE WERKEN?

Dat leggen we je in detail uit op het startmoment op maandag 9 mei 2022 om 19:30u. Die avond maak je kennis met de makers en stel je samen met ons je TRANSIT-parcours voor de komende maanden samen. Op onze website lees je meer over de drie makers en wat ze van plan zijn.

WIE ZOEKEN WE?

Iedereen kan meedoen. Voor de ateliers tekst- en bewegingstheater hoef je geen ervaring te hebben, wel veel goesting om met tekst of je lijf aan de slag te gaan en basiskennis Nederlands of Engels. Voor muziek zijn we op zoek naar mensen die een instrument spelen of goed kunnen zingen en al wat ervaring hebben met samen muziek maken.

WANNEER GAAN WE WERKEN?

We repeteren in mei en juni op maandag of woensdagavonden. De laatste twee weken van augustus monteren we ons materiaal tot één geheel. De voorstelling die we samen maken zal in september 2022 voor publiek spelen in Gent.

INTERESSE OF VRAGEN?

Stuur ons een e-mail met daarin je naam, leeftijd, gsm-nummer en waarom je interesse hebt om mee te doen >>>> info@victoriadeluxe.be <<<<

praktisch

‘TRANSIT’ gaat in première in september 2022. In de lente van 2022 start de creatiefase. 

de makers

Elisabeth De Loore is afgestudeerd aan het conservatorium van Antwerpen voor piano in 2010 en sindsdien vooral aan het werk als theatermuzikante (Toneelgroep Maastricht, TgVagevuur, NtGent, Aardvork, CabronCabron, etc..). Ze speelt zowel mee in de voorstellingen en/of maakt muziek die in voorstellingen wordt gebruikt. Haar website is: www.elisabethdeloore.com

Katrijn De Cooman studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en KASK. Ze is een veelzijdige performer/performance kunstenares die speelt, creëert en doceert bij allerhande organisaties. Ze is voornamelijk actief binnen haar eigen gezelschap Collectief Elan(d), een performerscollectief dat de grenzen verkent tussen theater, dans en beeldende kunst. Ze is gefascineerd door de mens als groepsdier, is een geboren improvisator en fysiek spel is haar passie. In haar workshops wil ze een veilige ruimte scheppen waarbinnen iedereen zich vrij voelt in beweging, creatie en connectie met anderen.

Koen Boesman is theatermaker en theaterdocent. Als artistiek leider van Aardvork en TG Vagevuur maakt hij muziektheatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen, waarin stevige thema’s op een toegankelijke manier worden gedissecteerd. Hij schrijft eigen teksten en werkt in cocreatie met spelers en muzikanten. Hij geeft daarnaast les aan de Toneelacademie van Maastricht.

Tik op de afbeeldingen hieronder om te weten te komen wat deze makers van plan zijn voor TRANSIT.

Katrijn

Ben jij een fysieke speler, danser of gewoon iemand die graag beweegt? Bewegingstheater ligt op lijn tussen dans en theater. Iedereen die een lichaam heeft kan meedoen! We vertrekken vanuit jou lichaam en bewegingskwaliteiten, en creëren samen theatrale scène rond het thema 'transit'. Hierbij is je eigen inbreng belangrijk: via improvisatie-opdrachten verzamelen we materiaal die later tot een voorstelling geweven wordt. Er wordt gewerkt vanuit de groep: er worden veel groepscènes gemaakt, maar daarnaast krijg je ook de ruimte om jouw individuele bewegingskwaliteiten te onderzoeken/tonen. We werken niet met een vooropgesteld script of vast plan, maar zoeken samen op een speelse manier naar spannende beelden en scènes. Via verschillende invalshoeken benaderen het het thema 'transit': we laten ons inspireren door materiaal, beelden, muziek, locatie (luchthaven) of persoonlijke verhalen/zelfgeschreven teksten. Fysiek, theatraal en beeldende theater waarbij het lichaam ons vertrekpunt is; dat mag je verwachten!

Koen

Elke mens is altijd op reis. Van A naar B. En soms ergens tussenin. Letterlijk op reis of op reis in je hoofd of in je leven. Echte en verzonnen reisverhalen vormen de basis om teksten en theaterscènes te creëren over in die transitzone zitten. Wat gebeurt er halverwege? Als je verloren loopt? Als al het rondhossen even stil valt? Als je vast zit? Is even vast zitten, even stil staan misschien ook een kans om te herdenken, een nieuw pad te kiezen? En wat is de reis precies? Het eindpunt of het onderweg zijn. En wie kom je daar tegen? Geldt dat ook voor het leven? Vanuit de concrete situatie van een transitzone in een luchthaven creëren we tekstscènes die gaan over de essentie van het mens zijn: onderweg zijn.

Elisabeth

Ik ben op zoek naar mensen die interesse en goesting hebben om samen met mij een band te vormen in de voorstelling 'TRANSIT'. Een instrument bespelen of goed kunnen zingen is dus noodzakelijk. Enerzijds zullen we met alle deelnemers op zoek gaan naar nummers die een belangrijke betekenis hebben gehad tijdens een overgangsperiode in het leven. Misschien luisterde je naar een bepaald stuk muziek en gaf het je troost of hoop, misschien is er een lied dat je terugbrengt naar een belangrijke periode, misschien zongen je ouders een lied dat je telkens geruststelde. Daarnaast zullen we al improviserend soundscapes maken die we kunnen gebruiken in enkele scènes (denk aan repetitieve muziek in combinatie met elektronica), sferische klanken, ritmische beats,... In de eerste plaats is enthousiasme een must, maar ook een goed gevoel voor ritme is een pluspunt. Verder zijn alle instrumenten/zangers welkom! Hoe diverser, hoe beter! Ik kijk ernaar uit!

credits

Artistieke ploeg: Elisabeth De Loore, Koen Boesman, Katrijn De Cooman