transit

over transit

De rolband voert figuren en koffers aan. Mensen reizen van A naar B, maar hier staan ze stil.  TRANSIT is een onwezenlijke plek. Een plek van achterlaten en dromen. Van vooruitgaan en achteruitgaan. Van veranderen. Van elkaar tegen komen, even allemaal gelijk zijn, even samen zijn en dan weer verdwijnen.

Hoe het ook loopt: je bent niet meer hier, maar ook nog niet daar. Welkom in TRANSIT.

In deze voorstelling wordt Nederlands en een beetje Engels gesproken. Er zit heel veel beweging, dans en live uitgevoerde muziek in. Geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar oud. Heb je vragen over de toegankelijkheid van deze voorstelling? Laat het ons weten.

tickets

TRANSIT speelt van 15 tot 23 september 2022 in De Expeditie (Dok Noord 4F in Gent). 

Standaardticket: 12 euro
Reductie (-26/+65): 8 euro
Uitpaskansentarief: 2,4 euro
Steuntarief (= 1 ticket + een extra steuntje in de rug voor onze werking): 20 euro 

de makers

Elisabeth De Loore is afgestudeerd aan het conservatorium van Antwerpen voor piano in 2010 en sindsdien vooral aan het werk als theatermuzikante (Toneelgroep Maastricht, TgVagevuur, NtGent, Aardvork, CabronCabron, etc..). Ze speelt zowel mee in de voorstellingen en/of maakt muziek die in voorstellingen wordt gebruikt. Haar website is: www.elisabethdeloore.com

Katrijn De Cooman studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en KASK. Ze is een veelzijdige performer/performance kunstenares die speelt, creëert en doceert bij allerhande organisaties. Ze is voornamelijk actief binnen haar eigen gezelschap Collectief Elan(d), een performerscollectief dat de grenzen verkent tussen theater, dans en beeldende kunst. Ze is gefascineerd door de mens als groepsdier, is een geboren improvisator en fysiek spel is haar passie. In haar workshops wil ze een veilige ruimte scheppen waarbinnen iedereen zich vrij voelt in beweging, creatie en connectie met anderen.

Koen Boesman is theatermaker en theaterdocent. Als artistiek leider van Aardvork en TG Vagevuur maakt hij muziektheatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen, waarin stevige thema’s op een toegankelijke manier worden gedissecteerd. Hij schrijft eigen teksten en werkt in cocreatie met spelers en muzikanten. Hij geeft daarnaast les aan de Toneelacademie van Maastricht.

Tik op de afbeeldingen hieronder om te weten te komen wat deze makers van plan zijn voor TRANSIT.

Koen

Elke mens is altijd op reis. Van A naar B. En soms ergens tussenin. Letterlijk op reis of op reis in je hoofd of in je leven. Echte en verzonnen reisverhalen vormen de basis om teksten en theaterscènes te creëren over in die transitzone zitten. Wat gebeurt er halverwege? Als je verloren loopt? Als al het rondhossen even stil valt? Als je vast zit? Is even vast zitten, even stil staan misschien ook een kans om te herdenken, een nieuw pad te kiezen? En wat is de reis precies? Het eindpunt of het onderweg zijn. En wie kom je daar tegen? Geldt dat ook voor het leven? Vanuit de concrete situatie van een transitzone in een luchthaven creëren we tekstscènes die gaan over de essentie van het mens zijn: onderweg zijn.

Katrijn

Ben jij een fysieke speler, danser of gewoon iemand die graag beweegt? Bewegingstheater ligt op lijn tussen dans en theater. Iedereen die een lichaam heeft kan meedoen! We vertrekken vanuit jou lichaam en bewegingskwaliteiten, en creëren samen theatrale scène rond het thema 'transit'. Hierbij is je eigen inbreng belangrijk: via improvisatie-opdrachten verzamelen we materiaal die later tot een voorstelling geweven wordt. Er wordt gewerkt vanuit de groep: er worden veel groepscènes gemaakt, maar daarnaast krijg je ook de ruimte om jouw individuele bewegingskwaliteiten te onderzoeken/tonen. We werken niet met een vooropgesteld script of vast plan, maar zoeken samen op een speelse manier naar spannende beelden en scènes. Via verschillende invalshoeken benaderen het het thema 'transit': we laten ons inspireren door materiaal, beelden, muziek, locatie (luchthaven) of persoonlijke verhalen/zelfgeschreven teksten. Fysiek, theatraal en beeldende theater waarbij het lichaam ons vertrekpunt is; dat mag je verwachten!

Elisabeth

Ik ben op zoek naar mensen die interesse en goesting hebben om samen met mij een band te vormen in de voorstelling 'TRANSIT'. Een instrument bespelen of goed kunnen zingen is dus noodzakelijk. Enerzijds zullen we met alle deelnemers op zoek gaan naar nummers die een belangrijke betekenis hebben gehad tijdens een overgangsperiode in het leven. Misschien luisterde je naar een bepaald stuk muziek en gaf het je troost of hoop, misschien is er een lied dat je terugbrengt naar een belangrijke periode, misschien zongen je ouders een lied dat je telkens geruststelde. Daarnaast zullen we al improviserend soundscapes maken die we kunnen gebruiken in enkele scènes (denk aan repetitieve muziek in combinatie met elektronica), sferische klanken, ritmische beats,... In de eerste plaats is enthousiasme een must, maar ook een goed gevoel voor ritme is een pluspunt. Verder zijn alle instrumenten/zangers welkom! Hoe diverser, hoe beter! Ik kijk ernaar uit!

de ploeg

MARTIN

Jeannie

hilde

evelien

orin

MO

shivadas

melanie

gabriel

aroa

JIM

Yonah

femke

bea

jolien

omar

Inneke

open call TRANSIT

credits

Artistieke ploeg: Elisabeth De Loore, Koen Boesman, Katrijn De Cooman – Spel: Aroa Canay Caneda, Azra, Bea Vandewalle, Evelien De Wilde, Femke Van Houte, Hilde Natens, Inneke Vanhulle, Gabriel Gjonlulaj, Jeannie Deronne, Jim Maes, Jolien Van Waeyenberg, Martin Van Peeteghem, Melanie Usman, Mo Dewaele, Omar Cortegana, Orin Driege, Shivadas De Schrijver, Teuta Dibrani, Yonah Buerms – Productie: Sophie Bodiang, Stijn Danhieux – Procesbeleiding: Constance Van Herreweghe, Stijn Danhieux, Sophie Bodiang – Techniek: Gerold Van Thieghem – Decor: Philippe Van de Velde – Kostuum: Jana Roos – Repetitiefotografie: Agathe Danon – Scènefotografie: Yasmina Besseghir Met dank aan: Het team van Victoria Deluxe, Ariane Malfait, Dario De Cono, Simon Voet, Thomas Lauwers, Lindsey Ediagbonya