ubermens

Farbod Fathinejadfard, Yuni Mahieu, Julie Mughunda en Joost Maaskant duiken de on-demand economie in. Ze bereiden het maakproces voor deze NTGent-productie voor tijdens een onderzoeksresidentie bij Victoria Deluxe

Ubermens?

In december 2023 hebben we Farbod, Yuni, Julie en Joost te gast bij Victoria Deluxe voor een onderzoeksresidentie. Ze bereiden bij ons het maakproces van de NTGent-productie ‘UBERMENS’ voor.

Ze duiken in de wereld van maaltijdkoeriers en de on-demand-economie, waarbij ze de schijnwerpers richten op de ervaringen van zowel koeriers als consumenten.

Is een job als (fiets)koerier voor Uber of Deliveroo een laagdrempelige en flexibele job voor mensen die moeilijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt? Of is het een moderne vorm van slavenarbeid zonder arbeidsrechten of sociale zekerheid? Theatermakers Julie Mughunda, Farbod Fathinejadfard, Yuni Mahieu en Joost Maaskant kruipen zelf op het zadel. Samen onderzoeken ze voor hun eerste NTGent-productie wat het betekent om te moeten overleven in de on-demand-economie.

In hoeverre maken we gebruik van diensten en producten waarbij ergens op de wereld iemand onderbetaald wordt? Wat is de route van onze producten, ons voedsel? We leven allemaal op dezelfde planeet, maar in verschillende werkelijkheden. We gaan fietsen, bezorgen, veel veel consumeren. Wat als je baas een algoritme is? 

praktisch

De voorstelling UBERMENS speelt vanaf 29 februari in NTGent:

locatie: NTGent Minnemeers
tickets: 15-20 euro (via NTGent)

credits

Julie

Joost

Farbod

Yuni

Concept en cast: Farbod FathinejadfardYuni MahieuJulie MughundaJoost MaaskantDramaturgie: Matthias Velle – Productie: NTGent – Coproductie: Victoria Deluxe (credits onderzoeksresidentie: productie en projectleiding: Nawel Kalbi – artistieke ondersteuning: Agnes De Maeseneir)

Foto maaltijdkoerier bovenaan deze website: Sipan Hota (genomen in 2021 in het kader van het project Espace Publiek)

Foto’s makers: Agnes De Maeseneir