#humansofdeluxe

“De eerste dag dat ik in Gent was, ging ik naar de organisatie Hand-in-Hand. Van daaruit ging ik naar De Olijfboom. Nadien verhuisde ik naar een vrouwenhuis. Na zes maanden kwam Natasha daar ook wonen en leerden we elkaar kennen. Ik had verteld dat ik vrijwilligerswerk zocht en Natasha vertelde me dat ik misschien ook eens bij Victoria Deluxe kon komen, zij deed daar al lang vrijwilligerswerk. Vanaf toen kwamen we samen naar hier en nu werken we samen met Katrien, Dirk, Martin en soms Marley. Ik kwam eerst één keer per week, maar daarna steeds een beetje meer. Dat is echt goed voor mij. Toen ik hier aankwam had ik geen werk. Maar nu heb ik dus een vrijwilligersvergoeding. Dat geld is misschien voor anderen niets, maar voor mij is het echt nodig. Ik heb nog geen papieren, mag daarom niet werken, heb geen geld. Vrijwilligersvergoedingen zijn mijn enige inkomsten. En het is hier ook echt heel leuk: samen praten, samen koken… Ik doe het heel graag. Mijn Nederlands is ook beter dan vroeger.

Hier bij Victoria Deluxe werken we samen en helpen we elkaar. Soms maken we broodjes (voor YOUNITED), soms maken we soep (voor Soep Op). Vroeger hielp ik ook met boodschappen doen, maar nu lukt me dat fysiek niet meer. Ik help met het eten, met snijden, groenten wassen… Soms zitten we samen in de Studio met anderen en eten we samen, dat is echt leuk. Dan praten we samen en meestal begrijp ik het. Ik ben heel blij dat ik Victoria Deluxe, Hand-in-Hand en De Olijfboom heb. 

Wat mijn favoriete moment is bij Victoria Deluxe? Alles! Ik hou niet van in mijn kamer blijven. Dan blijf ik denken over mijn problemen. Daarom ga ik altijd naar buiten, ik ga ook nog veel naar andere organisaties. Victoria Deluxe voelt een beetje als een grote familie. Gent is ook echt goed, mijn broer zit in Duitsland, maar daar kan hij geen vrijwilligerswerk doen. Door vrijwilliger bij Victoria Deluxe te zijn heb ik ook weer nog andere organisaties gevonden. 

De mensen hier hebben een goed hart en een glimlach. Het is leuk om samen te praten, te lachen en elkaar te helpen. Maar niet alleen bij Victoria Deluxe, in heel Gent. Als ik hier in Gent de weg vraag is iedereen vriendelijk en heb ik soms gesprekken van 10 of 15 minuten.  

Ik kan alleen maar zeggen dat ik blij ben dat ik hier altijd terecht kan. Dankjewel God, Victoria Deluxe, Hand-In-Hand en Olijfboom. Soms, als ik alleen thuis ben, heb ik het heel moeilijk. Maar als ik naar hier kan komen, voel ik me goed.” 

Kolsoumeh – werkt als vrijwilliger bij Victoria Deluxe. Ze verzorgt onder andere de lunches voor YOUNITED en de soep voor Soep Op. Kom proeven op 13 juni!