humans of deluxe

#humansofdeluxe '23-'24

Elk jaar gaan de stagiaires van Victoria Deluxe op zoek naar wie al die spelers, makers, vrijwilligers, deelnemers, studenten en medewerkers zijn die ze tegenkomen op onze werkvloer. In #humansofdeluxe delen ze de verhalen die ze sprokkelen in tekst en beeld.

realisatie: Selme Christensen, Lisa Verberdt

#humansofYOUNITED

Elk jaar gaan de stagiaires van Victoria Deluxe op zoek naar wie al die spelers, makers, vrijwilligers, deelnemers, studenten en medewerkers zijn die ze tegenkomen op onze werkvloer. In deze speciale editie van #humansofdeluxe delen ze de verhalen die ze sprokkelden tijdens het tiende seizoen van YOUNITED9000.

realisatie: Célia Ntaganira, Karo Van Moorhem

“Younited9000 was voor mij een weg om mezelf nog beter te leren kennen, een weg om te verbinden met anderen. Een manier om nieuwe dingen te leren kennen.”
Gabriella
“In het begin was het moeilijk om te improviseren maar door begeleiding van de kunstenaars ben ik hierin gegroeid. Ik wist niet dat ik zo luid kan praten. Tijdens de voorstelling deed ik voor de eerste keer een monoloog. Ik wist niet dat ik dat ging durven en dat ik mezelf hierachter zou kunnen zetten. Dankjewel younited ♥
Isabelle
“Ik heb geleerd om choreo's te maken en creatief te zijn. Ik wist niet dat ik dat kan maar ik heb dat hier geleerd bij Younited9000.”
Abby
“Younited9000 was een stap dichter bij waar ik naartoe wil gaan, wat voorlopig nog onbekend is, maar het heeft me wel heel hard geholpen op een emotioneel vlak. Het voelt als een steun naar de toekomst.”
Loïc
”Ik ben verrast dat ik een volledige tekst kan onthouden. In het begin vond ik dat wel moeilijk maar nu geloof ik in mezelf en weet ik dat ik dat kan.”
Cindy
“Ik schrijf zelf veel en heb mijn eigen tekst gebruikt in de voorstelling. Normaal kan ik dat niet zo goed vind ik van mezelf maar nu heb ik een plaats gevonden waar ik mijn eigen teksten kan voordragen. Younited9000 is zo divers met zo verschillende personen en persoonlijkheden maar toch zijn we één groep. Dat is super leuk om te zien want zo worden we een hechte groep die samen iets nieuw creëren en da’s gewoon fantastisch hé!”
Azra
“Younited9000 is een plaats waar je vrij kan zijn zonder te veel stress enzo.”
Matheus
“Ik wist niet dat ik zelf teksten kan schrijven en dat ik zo creatief ben. Ik heb dat geleerd bij Younited9000.”
Ashley
“Victoria Deluxe is een beetje als een tweede thuis, het is een superleuke plek met warme mensen. Ik ben niet van plan om snel weg te gaan bij Victoria Deluxe.”
Nora
“Younited9000 is leuk, leuk, leuk! Ik heb bij Younited9000 vooral ontdekt dat ik sociaal kan zijn.”
Melih
“I surprised myself during the show and the repetitions. Normally I only play music on the sitar or cajon but in Younited9000 I also danced and sang. It was my first time dancing and singing on a stage for a big audience. I am so lucky to play with Younited9000 and I love the younited-family. It was an honor to share my music. It was an amazing opportunity.”
Kabir

#humansofdeluxe '22-'23

Elk jaar gaan de stagiaires van Victoria Deluxe op zoek naar wie al die spelers, makers, vrijwilligers, deelnemers, studenten en medewerkers zijn die ze tegenkomen op onze werkvloer. In #humansofdeluxe delen ze de verhalen die ze sprokkelen in tekst, beeld en…. nu voor het eerst ook in audiovorm!

realisatie: Suus Van Damme, Indrit Aliu – muziek intro: Jan D’Haene

Humans of SOEP OP – meer over SOEP OP lees je hier.

#humansofdeluxe '21-'22

Voor het derde seizoen op rij gaan de stagiaires van Victoria Deluxe samen op zoek naar wie de #humansofdeluxe zijn. Voor deze reeks portretteren en interviewen ze spelers, makers, vrijwilligers, deelnemers, studenten en medewerkers die ze tegen komen op de werkvloer van Victoria Deluxe. Klik op de foto’s om de verhalen achter de #humansofdeluxe te lezen.

realisatie: Chiara Van den Bossche, Suus Van Damme, Indrit Aliu, Charlotte Overstraete

#humansofdeluxe '20-'21

Tekst: Ellen Ecker en Constance Van Herreweghe – Beeld: Constance Van Herreweghe

freddy

“Ik volg alle producties mee door de lens van mijn camera, ik weet dus van alles veel en van alles niets.”
lees het verhaal van freddy >>

Sophie

"Ik moet eigenlijk niet kijken waar ik naartoe ga, want op dit moment zit ik hier goed."
lees het verhaal van Sophie >>

Shushanik

"Eerst dachten we dat we niets konden doen door de coronacrisis, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de jongeren Vlaanderen al stappend te laten verkennen."
lees het verhaal van Shushanik >>

Martha

"We zoeken samen een antwoord op belangrijke vragen."
lees het verhaal van Martha >>

Saara

"Meestal als ik mijn verhaal doe, dan deinzen mensen zo’n beetje terug. Maar toen ik mijn verhaal hier deed, ging iedereen dichterbij zitten."
lees het verhaal van Saara >>

Sipan

"I think it’s the energy. It’s like when you tell someone ‘I love you’ but you can’t tell them why you love them."
lees het verhaal van Sipan >>

Jennifer

"Als we elkaars verhaal niet delen en erkennen, zal er nooit iets veranderen."
lees het verhaal van Jennifer >>

Jos

"Zo'n sfeer van 'Ik wil de beste zijn en ik wil jou overtroeven', heb ik hier nog nooit gevoeld."
lees het verhaal van Jos >>

Gabriel

"Je kan je eigen grenzen verkennen en buiten je comfortzone gaan, maar er evengoed ook inblijven. Dat wordt gerespecteerd hier."
lees het verhaal van Gabriel >>

#humansofdeluxe '19-'20

Emma en Elizabeth deden in het voorjaar van 2020 stage bij Victoria Deluxe. Ze begonnen een reeks portretten te maken van een aantal mensen die ze ontmoeten in onze werkplek. Hun reeks werd in maart 2020 helaas vroeger dan gepland afgebroken door de pandemie.

Tekst en beeld: Emma De Snoeck en Elizabeth Tack

Leen

"We hebben nood aan perspectief, we hebben nood aan hoop, we hebben nood aan samenwerking en nood aan die internationale dimensie."
lees het verhaal van Leen >>

Ebenezer

"Ik denk niet: ‘Binnen tien jaar moet ik dit en dit en dit bereiken’. Ik wil niet 'bereiken', want dat vind ik zo’n groot woord. Ik wil gewoon doen."
lees het verhaal van Ebenezer >>

Emma

“Zoveel verschillende mensen, hoe ga ik ooit onthouden wie ze zijn en wat ze hier doen?”
lees het verhaal van Emma >>

Liesbeth

“Zien dat je werk betekenisvol is, dat het zin geeft, dat jongeren openbloeien en sterker worden, geeft veel voldoening.”
lees het verhaal van Liesbeth >>

Elizabeth

“Zoveel verschillende mensen, hoe ga ik ooit onthouden wie ze zijn en wat ze hier doen?”
lees het verhaal van Elizabeth >>

credits

Realisatie: Selme Christensen, Lisa Verberdt (2023-2024), Célia Ntaganira, Karo Van Moorhem (2022-2023), Chiara Van den Bossche, Suus Van Damme, Indrit Aliu, Charlotte Overstraete (2021-2022), Ellen Ecker en Constance Van Herreweghe (2020-2021), Emma De Snoeck en Elizabeth Tack (2019-2020) Begeleiding: Agnes De Maeseneir, Nawel Kalbi