#humansofdeluxe

“Ik ben hier 5 jaar geleden komen aankloppen maar ik kende Victoria Deluxe al van vroeger. De combinatie van het sociale en artistieke in de werking trok mij aan om hier vrijwilligerswerk te komen doen. Ik ben dan zodanig veel beginnen fotograferen dat de foto’s voor hen ook een gewoonte werden. Sindsdien noemen ze mij hier de repetitiefotograaf (lacht). Dat wil zeggen dat ik alle producties meevolg door de lens van mijn camera. Deze zomer is een tentoonstelling gepland van die eerste vijf jaar.

Een project dat er voor mij uitspringt is de Toekomstacademie. Het is prachtig van Victoria Deluxe dat ze tijd en middelen investeert in jongeren. Vooral omdat die jongeren zo de kans krijgen om zelf te bepalen wat ze willen ontdekken, waar ze iets over willen weten, wat ze samen willen doen, dat ze dat ook zelf organiseren en daarin de verantwoordelijkheid opnemen. Deze typische manier van werken wordt ook doorgetrokken naar voorstellingen, bijvoorbeeld Drop by Drop, waarin jongeren reflecteren over hun werkreis naar Palestina. Maar dat moet niet altijd tot theater leiden. Bovenal levert dat zelfstandig denkende mensen op – onze toekomst.

En ik denk dat dat het mooie en het goede aan dit huis is dat ze goed zijn in hetgeen wat ze doen, dat ze dat zo professioneel mogelijk proberen aan te pakken, en tegelijkertijd zijn ze warm en charmant. Maar dat moet ik allemaal niet vertellen, dat vertelt iedereen, en het is ook zo. Van zodra je hier binnenkomt voel je van ‘oké, het is een safe house.’

Als ik Victoria Deluxe in één woord moet beschrijven is het: Dankbaarheid.”

freddy (vrijwilliger-huisfotograaf) – http://www.beterbeeld.be/

credits

Realisatie: Ellen Ecker en Constance Van Herreweghe (2020-2021), Emma De Snoeck en Elizabeth Tack (2019-2020) Begeleiding: Agnes De Maeseneir