Search

#humansofdeluxe

“Ik ben sinds november stagiaire bij Victoria Deluxe. Ik heb meegewerkt aan de monoloog Wat moeten wij met jou doen? Maar ik neem vooral interviews af bij de jongeren van de Toekomstacademie rond druk: Hoe dat zij zelf druk ervaren, hoe dat ze daarmee omgaan en van waar dat het juist komt. Ik denk dat er wel heel vaak in het algemeen gepraat wordt over dé jongeren, alsof het een homogene groep is, maar dat is niet zo. Dus ik wou luisteren naar de problemen. Omdat dat denk ik ook de enige manier is om tot oplossingen te komen. In het algemeen gewoon praten en luisteren met zoveel mogelijk verschillende mensen is los van mijn stage ook gewoon verrijkend voor mijzelf, als mens. 

Ik ga niet zeggen dat ik pessimistisch was geworden, of dat ik “de hoop” in “de mens” verloren was, maar ik heb hier wel gemerkt dat er heel veel mensen hoopvol naar de toekomst kijken. Ook de manier waarop er ook met elkaar wordt omgegaan, dat respect. Wat vanzelfsprekend zou moeten zijn maar het niet is. Bij de jongeren van de Toekomstacademie is dat de norm en er is een oprechte interesse in elkaar. Dat doet deugd om te zien. 

Victoria Deluxe is een plaats waar ik mij altijd welkom heb gevoeld. Een plaats waar ik gewoon mocht zijn en dat dat al meer dan genoeg was. Dus ik hoop dat Victoria Deluxe als organisatie haar stem nooit kwijtraakt. Want ik denk dat je ook niet mag onderschatten welke rol dat een organisatie als Victoria Deluxe binnen Gent, en zelfs breder binnen Vlaanderen kan spelen. Dus mijn wens is: gehoord blijven worden. En dat het belang van wat hier gebeurt niet genegeerd, vergeten, of geminimaliseerd wordt.”

Sophie – stagiaire Master Gender en Diversiteit (Ugent)

credits

Realisatie: Ellen Ecker en Constance Van Herreweghe (2020-2021), Emma De Snoeck en Elizabeth Tack (2019-2020) Begeleiding: Agnes De Maeseneir