Search

#humansofdeluxe

“Van het moment dat ik Victoria Deluxe binnenstapte, begon er voor mij een groeiproces, op zoveel vlakken. En ik blijf hier precies maar groeien. Ik denk dat ik van jullie allemaal al iets heb geleerd. Mijn mooiste herinneringen zijn dan ook aan alle mensen die ik hier heb ontmoet. 

Ik werk hier aan de theatermonoloog ‘Wat Moeten Wij met Jou Doen?’, samen met Dominique Willaert. Die zal op 18 april in première gaan op Podium 19. We vertellen er mijn verhaal: over opgroeien in armoede, vrouwenemancipatie, Latino-cultuur en het belang van onderwijs. Ik krijg… nee, ik grìjp mijn kans om dat hier in dit huis te vertellen (lacht).

Mijn eigen zoektocht is begonnen in de lagere school. Ik kreeg altijd heel veel vragen over mijn afkomst: Mensen wisten weinig over Latijns-Amerika, behalve dan de geschiedenis van de Conquistadores ofzo. Ook in mijn vriendenkring wisten ze niet goed of ik Latina was, of mixed, of nog iets anders. Met ouder te worden heb ik een aantal puzzelstukjes kunnen samenleggen door mij te verdiepen in mijn eigen afkomst.

Ik merkte dat veel mensen naar mij toe kwamen met soortgelijke verhalen, verhalen die eigenlijk bijna niet verteld of gehoord worden in onze maatschappij. Als we elkaars verhaal niet delen en erkennen, zal er nooit iets veranderen. Dus Victoria Deluxe voelt als het juiste huis voor mij op dit moment: een huis vol diversiteit, waar je kansen kan grijpen en dingen kan verwezenlijken. En dat vind ik mooi, dat besef dat we moeten luisteren naar elkaar leeft hier echt: Wij zijn hier, we zitten samen aan tafel dus we moeten elkaar leren kennen en begrijpen. En dat is voor mij Victoria Deluxe op haar best: een venstertje op een open, nieuwe wereld. Ik hoop dat die openheid zich kan verspreiden van Gent naar New York en van New York naar Marokko, van Marokko naar … ja noem het op hé. Linkeroever enzo (lacht).”

Jennifer – bedacht en speelt de monoloog ‘Wat moeten wij met jou doen?”

credits

Realisatie: Ellen Ecker en Constance Van Herreweghe (2020-2021), Emma De Snoeck en Elizabeth Tack (2019-2020) Begeleiding: Agnes De Maeseneir