Wat moeten wij met jou doen?

een theatermonoloog

Snel naar:

over de voorstelling

Jennifer Baez Matos (°1987) verhuist op eenjarige leeftijd van de Dominicaanse Republiek naar België. De muur in Duitsland valt, de wereld breekt open. Ze groeit samen met haar mama, zus en broer en haar tante en neven op in Antwerpen. Omdat haar mama meteen aan de slag gaat en onregelmatige uren klopt, belandt Jennifer op het internaat bij de nonnetjes. Een jaar later migreert oma Angela naar België. De oma neemt meteen een beschermende en opvoedkundige rol op in het vaderloze gezin. Oma deelt de waarden en de levenswijsheid van de campo met haar kleinkinderen. De kracht en de liefde van de oma geven Jennifer het hou-vast en de kracht om op te groeien tot een veerkrachtige jonge vrouw.

In de theatermonoloog ‘Wat moeten wij met jou doen?’ schetst Jennifer Baez Matos haar moeizame maar hoopvolle zoektocht naar houvast in een land en samenleving waar mensen veel vragen stellen maar weinig antwoorden bieden. In het bijzonder ten aanzien van kinderen en jongeren met een migratiegeschiedenis. Het verhaal van Jennifer is herkenbaar voor iedereen die opgroeit in een minder fortuinlijk gezin of familie en die worstelt met zichzelf en met het leven. In ‘Wat moeten wij met jou doen?’ bij Jennifer Baez zich niet vast in de snijdende pijn, maar kiest ze resoluut voor een inspirerende zoektocht naar wie en wat er hoop en geluk kan brengen.

Na de online première op Podium19 hebben de makers van ‘Wat moeten wij met jou doen?’ niet stilgezeten. Samen met muzikant Jonas Meersmans werkten ze aan een nieuwe versie van de monoloog die we vier keer spelen op FESTIVAL DELUXE in de zomer van 2021.

praktisch

‘Wat moeten wij met jou doen?’ speelt 4 keer op FESTIVAL DELUXE in de Expeditie:

wo 28 juli 2021 om 17:00u 

do 29 juli 2021 om 17:00u 

vr 30 juli 2021 om 17:00u 

za 31 juli 2021 om 17:00u 

de makers

Jennifer Baez Matos leert Dominique Willaert kennen via Facebook. In een post aan het begin van de eerste lockdown doet hij een oproep in het kader van een nieuw op te richten nutsbedrijf. Jennifer pikt deze oproep op en zo begint een fijne samenwerking. Na een aantal gesprekken met Dominique voelt Jennifer dat ze met Victoria Deluxe het juiste huis gevonden heeft om haar verhaal te vertellen. In de loop van 2020 werken ze, ondersteund door het team van Victoria Deluxe, samen aan de theatermonoloog ‘Wat moeten wij met jou doen?’. In april 2021 gaat de monoloog digitaal in première op Podium 19. Intussen wordt er gewerkt aan een versie voor de zaal. 

In dit interview vertellen Jennifer en Dominique over het maakproces van dit project. 

Jennifer

Volg Jennifer op instagram: @jennifer___bm
naar de website van Jennifer >>

Dominique

Dominique Willaert is artistiek leider van Victoria Deluxe en theater-, film- en opiniemaker. Hij is psychotherapeut van opleiding.

credits podiumversie

‘Wat moeten wij met jou doen?’ is een productie van Victoria Deluxe – Concept: Jennifer Baez Matos en Dominique Willaert – Tekst en regie: Dominique Willaert – Spel:  Jennifer Baez Matos – Muziek: Jonas Meersmans Regie-assistentie: Annelies Joostens, Shushanik Gorginyan – Techniek: Gerold Van Thieghem – Productie: Kim Calmeyn –  – Repetitiefotografie: Sipan Hota – Met dank aan: Het team van Victoria Deluxe

credits captatie voor Podium 19

‘Wat moeten wij met jou doen?’ is een productie van Victoria Deluxe – Concept: Jennifer Baez Matos en Dominique Willaert – Tekst en regie: Dominique Willaert – Spel:  Jennifer Baez Matos – Regie-assistentie: Sophie Bodiang, Annelies Joostens, Shushanik Gorginyan – Techniek: Milo Pycke, Gerold Van Thieghem – Productie: Kim Calmeyn – Videocaptatie: Erno Baelus, Sipan Hota – Montage: Erno Baelus – Repetitiefotografie: Sipan Hota – Make-up & haar: Asia Kastit – Met dank aan: Het team van Victoria Deluxe