#humansofdeluxe

“Mijn verhaal bij Victoria Deluxe is twee jaar geleden begonnen. Ik zat samen met Ebenezer bij Jong Gewei toen hij mij een sms’je stuurde: “Heyyy, we zijn met een nieuw project begonnen bij Victoria Deluxe, doe je mee?” Dat was het begin van de Toekomstacademie, en ik ben toen meegekomen om eens te luisteren wat dat nu precies was. Zoals dat vaak gaat bij Victoria Deluxe ben ik dan blijven hangen (lacht). Nu zit ik in de stuurgroep van de Toekomstacademie en loop ik hier stage.  

Eén van mijn lievelingsprojecten is de Ronde door Vlaanderen. Eerst dachten we dat we niets konden doen door de corona-crisis, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de jongeren Vlaanderen al stappend te laten verkennen. Aan zo’n wandelingen houd ik trouwens de beste herinneringen over. Bijvoorbeeld toen we een dropping deden op het wifi-vrij weekend met de Toekomstacademie. We waren verdwaald, natgeregend en moe. Ik was in de modder gevallen door mijn slechte schoenen, ik zag er vreselijk uit. Maar als we dan ‘s avonds uiteindelijk toch op onze bestemming aankwamen en warm onthaald werden door de begeleiders, hebben we nog de hele avond gelachen met de avonturen die we die dag beleefd hadden.

Ik vind het heel fijn om te zien dat er momenteel een project loopt waarin oudere mensen een stem krijgen, wat goed en belangrijk is. Dat is iets waar ik zelf al even mee bezig ben ook. Wat de toekomst nog brengt? Ik ben hier graag en ik wil hier nog een tijdje blijven. Ik ben gewoon dankbaar en ik ben gelukkig (lacht). Dominique stelt ons altijd de vraag “ben je gelukkig?” Voila, bij deze mijn antwoord.”

Shushanik – stagiaire

credits

Realisatie: Ellen Ecker en Constance Van Herreweghe (2020-2021), Emma De Snoeck en Elizabeth Tack (2019-2020) Begeleiding: Agnes De Maeseneir