#humansofdeluxe

“Ik ben Lindsey, ik ben 21 jaar. Ik heb een kat, we hebben 4 katten thuis.  

Ik ben hier terechtgekomen doordat Victoria Deluxe op mijn school een videoclip kwam tonen van het jaar ervoor (YOUNITED, nvdr). 

Ik heb twee jaar meegedaan met YOUNITED. Daarna werd er gevraagd of ik individueel wilde optreden of met projecten wilde meedoen. Zo ben ik hier geraakt.  

Kunst is zoals ademen voor mij. Muziek bijvoorbeeld, dat is iets dagelijks. Ik houd van muziek in het algemeen. Moest muziek niet bestaan en ik zou in stilte moeten fietsen dan zou ik me afvragen wat te doen. Maar nu kom ik hier met muziek in mijn oren toe en ben ik klaar voor de dag. 

Victoria Deluxe heeft al een grote impact op mij gehad. Ik was eerst stil en introvert. Nu zeg ik alles wat ik wil en ben ik niet bang. Het heeft mij sterk gemaakt. Ik ben niet bang om iets te zeggen. Uw mening is wel belangrijk, maar zo belangrijk is die ook weer niet. Ik zou kunnen zeggen: “Wat jij zegt, dat raakt mij.”, maar ik kan ook gewoon beslissen om slechte commentaren te negeren. Dat is uw mening en je hebt daar recht op, maar het gaat mij niet raken. Ik kan kiezen of ik mensen hun woorden mij laat raken of niet. En die keuze had ik vroeger niet, dat heb ik echt geleerd door hier te zijn.  

Ik heb hier bij Victoria Deluxe veel nieuwe mensen leren kennen. Het heeft ook geholpen om na een optreden met het publiek te praten en hen te vragen wat ze er van vonden. Zo van die random aangename babbeltjes.  

Victoria Deluxe is een organisatie die jongeren ervaring geeft op alle soorten plekken. Je kan hier aangeven: ik houd van muziek of ik houd van dansen of je houdt daar net niet van, of je kan dat totaal niet. Als je zegt dat er iets is dat je wilt proberen, dan ben je hier op de juiste plek. Niemand gaat hier met je lachen of je uitmaken. Ze doen suggesties hoe je het beter kan doen. YOUNITED is een plek voor jongeren die interesse hebben in muziek, dans of theater, maar misschien een beetje bang zijn.  

Mijn toekomst binnen Victoria Deluxe? Dat weet ik niet. Ik leef echt in het moment. Moesten ze mij morgen vragen of ik zin heb om iets nieuw te doen, dan ga ik misschien ja zeggen of misschien nee. Ik denk daar niet zover over na. Als je te veel vooruit plant dan is het moeilijk om nog spontane dingen te doen.  

Ik kijk na Therapie Of Nie niet per se anders naar mijn verhaal. Ik was blij dat ik mijn verhaal kon delen, omdat het iets is waar ik vaak aan denk. Je moet wel het juiste publiek vinden. Als je weet: ik kom hier voor Therapie Of Nie, dan weet je al dat dit verhaal (mentale gezondheid, nvdr) aan bod gaat komen. Je weet wanneer je optreedt dat het publiek al met een bepaalde openheid naar de voorstelling komt kijken. Het is nice om dat met die soort mensen te delen. Het is een verhaal dat ik eigenlijk met iedereen zou willen delen, maar je moet echt je best doen om daar in een doordeweeks gesprek toe te komen. Het zijn echt mijn hersenspinsels. Het is allemaal een beetje taboe. 

Therapie Of Nie was helemaal anders dan YOUNITED. Bij YOUNITED neem je deel, maar bij Therapie Of Nie moest ik al een bepaald beeld hebben waar ik naartoe wilde. Dat was makkelijk voor mij. Ik wist al wat ik wilde. Ik wilde graag iets delen over een taboeonderwerp en mensen laten nadenken. En dat heb ik gedaan.  

Mijn laatste boodschap is: kijk naar jezelf, kijk niet te veel naar wat anderen hebben of bereiken. Als je te veel kijkt naar andere mensen rondom je, dan besef je niet hoe goed je zelf bent.” 

Lindsey – deed mee aan een seizoen van YOUNITED en bracht eerder dit jaar haar eigen solo tijdens Therapie Of Nie. Je kan haar solo, in combinatie met de solo van één van haar medespelers, boeken via deze link.