#humansofdeluxe

“Victoria Deluxe (hierna VDL) betekent voor mij een kans om lang jong te zijn. In mijn theateropleiding had ik soms wat meer zuurstof nodig en was ik op zoek naar een ander idee van wat theater is en met wie het gemaakt kan worden. Iets wat ik hier wel gevonden heb. Ik had altijd een half oog op VDL en ben eerst lang lid geweest van de Toekomstacademie. Nu is het moment aangebroken dat ik zelf een voorstelling aan het maken ben samen met de jongeren die ik toen heb leren kennen.

Die voorstelling vertrekt uit mijn naïeve verbazing en verontwaardiging omdat er in de vorige verkiezingen zoveel rechts gestemd is. En ik wou onderzoeken waar het onderliggende ongenoegen, die onrust vandaan komt. Dus ik ben met mensen gaan praten een beetje overal in Vlaanderen, en op basis van die gesprekken maak ik nu een voorstelling samen met de jongeren van VDL. Het gaat ook echt om representatie, ‘Wie ben ik en hoe word ik gerepresenteerd en hoe word ik gepercipieerd?’, dat zijn belangrijke vragen en daar zoeken we samen een antwoord op. Het wordt echt een keimooie voorstelling trouwens, kom zeker kijken (*’Onze Mensen’ zal voor het eerst te zien zijn in de zomer van 2021).

Mijn mooiste ontmoeting binnen VDL is toch wel met een meisje dat ik op een daguitstap van de zomerwerking ‘Ronde door Vlaanderen’ leerde kennen. We gingen toen kanoën en ik zat met haar in een boot. Zij had nog nooit gezwommen, toen het begon te regenen zei ik, “ge zijt nu toch nat, gij gaat zwemmen vandaag.” Voor ik het wist sprong ze in het water, dat was echt een soort impuls van levensvreugde. We hebben dan gehuild in elkaars armen, zo’n mooi moment was dat.”

Martha – maker en jongere van de Toekomstacademie

credits

Realisatie: Ellen Ecker en Constance Van Herreweghe (2020-2021), Emma De Snoeck en Elizabeth Tack (2019-2020) Begeleiding: Agnes De Maeseneir