“YOUnited9000 neemt jongeren met een diverse achtergrond mee in een artistiek proces dat hen uitdaagt zichzelf en hun talent te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is om een aantal onder hen te laten doorgroeien naar de brede culturele sector en er hun stempel op te laten drukken.”

Ciska Hoet volgde YOUnited9000 op in 2016. Ze observeerde de ateliers, woonde teamvergaderingen bij en sprak met de jongeren, de kunstenaars en de begeleiders. Vervolgens interviewde ze betrokken jeugdwerkers en leerkrachten, maar even goed mensen uit de podiumkunstensector. Deze longread is daar het verslag van. 

Wie.

 

YOUnited9000 richt zich naar Gentse jongeren met heel diverse roots van 15 tot 25 jaar. Ontluikend jong talent kan ontbolsteren en zich artistiek ontplooien.

Wat.

 

YOUnited9000 organiseert drie ateliers die worden begeleid door drie kwaliteitsvolle kunstenaars met expertise in dans, theater en muziek.

Wanneer.

 

YOUnited9000 vindt elke woensdagnamiddag plaats tussen 12u30 en 16u30 van half oktober 2016 tot eind april 2017.

Dans


o.l.v. Abdelaziz Sarrokh


Theater


o.l.v. Nadia Kruse


Muziek


o.l.v. Michaël Brijs


Doorgroeitraject.

Jongeren die uit het bad van YOUnited9000 komen, krijgen elk seizoen de kans om mee te werken aan een of meerdere doorgroeiprojecten, volwaardige producties van Victoria Deluxe en andere culturele huizen.

YOUnited9000