younited 9000

ateliers voor jongeren

Snel naar:

over YOUNITED9000

In YOUNITED9000 ontdekken en ontwikkelen Gentse jongeren hun artistieke talenten. Ze worden daarbij begeleid door coaches met stevige artistieke en pedagogische ervaring. 

Met YOUNITED9000 richten we ons tot jongeren (+15)  die verschillende kunstvormen willen exploreren: theater, beweging, muziek, beeld en cross-overs. We creëren een open sfeer met ruimte voor gesprekken en zelfontplooiing. Thema’s verbonden aan hun leefwereld diepen we op die manier uit zodat ze de basis kunnen vormen voor artistieke expressie.

We gaan samen kijken naar voorstellingen, performances en concerten in verschillende cultuurhuizen, die inspirerend kunnen zijn voor het creatieproces van de jongeren. Het traject eindigt op een Gents podium met een voorstelling waarin spelplezier en verbeelding centraal staan (afwisselend in NTGentVooruit of De Centrale). Iedereen die het traject doorlopen heeft, krijgt gerichte feedback en een getuigschrift.

Jongeren met ambitie begeleiden we verder naar een tweede jaar YOUNITED9000 of naar doorstroomprojecten binnen de werking van Victoria Deluxe, Jong Gewei of Kopergietery.

Contacteer Nawel als je meer informatie wilt over YOUNITED9000. 

Victoria Deluxe investeert sinds 2013 structureel in de uitbouw van dit artistiek platform voor talentontwikkeling dat vertrekt vanuit de diversiteit in de stad en werkt hiervoor samen met de cultuurhuizen NTGentVooruit en De Centrale en diverse Gentse secundaire scholen.

 

praktisch

Elke woensdag kunnen jongeren (+15) kiezen tussen dans, theater of muziek. 

Elk seizoen loopt vanaf november tot begin mei. Het nieuwe seizoen start weer in november 2024. 

Wil je graag meedoen? Hou onze instagram in de gaten voor de datum van de kick-off van het volgende seizoen.

10 jaar YOUNITED9000

 
Al 10 seizoenen lang ontmoeten we inspirerende jongeren die ons verrassen met hun talenten. 
 
Het afgelopen seizoen volgde filmmaakster Annelies Bodiang drie van deze jongeren tijdens hun YOUNITED-traject. Ze maakte er een prachtige mini-docu van waarin ze vertellen over hun persoonlijke ervaringen en wat YOUNITED9000 voor hen betekent.
 
Abby kwam voor de eerste keer bij ons langs in november vorig jaar. Ze wist meteen wat ze wou doen: dansen. Toch koos ze ervoor ook de andere ateliers, theater en muziek, uit te proberen. Ze had vooral goesting om creatief bezig te zijn en was nieuwsgierig om nieuwe mensen te leren kennen. Zo leerde ze onder meer Nora en Kabir kennen.
 
Voor Nora was het al haar tweede YOUNITED-seizoen. Ze had opnieuw zin om te ontdekken en te experimenteren. YOUNITED9000 vormde voor haar een wekelijkse uitlaatklep, waarin ze haar liefde voor theater verder kon ontwikkelen.
 
Tijdens zijn eerste YOUNITED-namiddag voelde Kabir, die toen nog maar net in België was, zich al snel thuis. Hij stelde meteen voor om zijn sitar mee te nemen naar het muziekatelier, waar hij zijn passie voor muziek deelde met de andere jongeren.
 
Maak in deze video kennis met Abby, Nora en Kabir.

videoreeks #YOUNITED9000

Samen met de jongeren uit onze dans-, theater- en muziekateliers ging Ebenezer op pad in de Gentse wijken.

Waar zijn de jongeren van YOUNITED9000 mee bezig als ze niet bij ons aan het creëren zijn? Wat betekent YOUNITED9000 voor hen? En wat zijn hun lievelingsplekken in #9000?
Reporter Ebenezer zoekt het uit en maakt er samen met de rest van team YOUNITED9000 een videoreeks van. In de eerste aflevering neemt Ebenezer ons mee naar zijn eigen favoriete plekken.

Ontdek hieronder de andere afleveringen met Remy en Femke.

credits seizoen 2023-2024

‘YOUNITED9000’ is een project van Victoria Deluxe

Artistieke coaching: Rojin Delfan, Helena Calleeuw, Anne Kuit – Procesbegeleiding en projectleiding:  Stijn Danhieux, Nawel Kalbi – Jobstudenten: Femke Van Houte

2022 – 2023

Jonas Baeke
Fée Roels
Tchi-ann Liu

2021 – 2022

Oliver Roels 
Fée Roels
Tchi-ann Liu

2020-2021

Oliver Roels 
Fée Roels
Sander De Winne

2019-2020

Oliver Roels en Charlotte Dhaenens
Ivan Gordillo
Ellen Wils

2018-2019

Fanny Vandesande
Giovanni Baudonck
Rudi Genbrugge

2017-2018

Tim Stevens
Giovanni Baudonck
Walid Ben Chikha

2016-2017

Abdelaziz Sarrokh
Nadia Kruse
Michaël Brijs

2015-2016

Abdelaziz Sarrokh
Gorges Ocloo
Hannes Verhoustraete
en Nina De vroome

2014-2015

Karim Kalonji en Sam De Waele
Junior Mthombeni
Orlando Verde

2013-2014

Ahilan Ratnamohan
Junior Mthombeni
Eric De Mild