wildgroei

ateliers

wildgroei ATELIERS

over de wildgroei-ateliers

In het voorjaar van 2023 begonnen we met de WILDGROEI-ateliersDaarin brengen we kunstenaars en kleine groepjes deelnemers samen om op korte termijn een mini-project te realiseren. We experimenteren met verschillende media, meestal op dinsdagavond. 

Eind september 2023 kondigen we de ateliers voor seizoen 2023-2024 aan.

De ateliers zijn gratis, wie dat wenst kan als bijdrage een gift doen. 

april 2023

Jan D’Haene

WANNEER?  Van 18:30u tot 21:30u bij ons (Dok Noord 4F, 9000 Gent). Laatste atelier: dinsdag 25 april. 

WAT? We gaan samen op zoek naar hoe Victoria Deluxe klinkt. We experimenteren met opnames, muziek, geluiden en soundscapes. De geluiden die we ontdekken geven we door aan de artistieke en audiovisuele ploegen van Victoria Deluxe en zullen in producties gebruikt worden.

VOOR WIE? Iedereen vanaf 14 jaar! Muziek- of instrumentkennis is mooi meegenomen, maar hoeft zeker niet. Als je een oor hebt voor mooie geluiden en vooral veel goesting hebt om in groep te experimenteren ben je meer dan welkom.

Jan D’Haene? Jan is muzikant en componist. Voor Victoria Deluxe maakte hij onder andere al de muziek voor de films ‘Wat hebben we verdiend vandaag?’ en ‘REBELS’ en was hij betrokken bij het project ‘Lam Gents’.

mei 2023

Nele Buyst 

WANNEER?  2, 9 en 16 mei. Van 19:00u tot 21:15u bij ons (Dok Noord 4F, 9000 Gent).

WAT? Drie dinsdagavonden op rij kan je samen met Nele op pad in de buurt van ons gebouw De Expeditie. Deze wildgroei-ateliers draaien om wat het betekent om met al je zintuigen een plek te doorgronden en hoe je die ervaring onder woorden, in kaart of beeld kan brengen.

VOOR WIE? Iedereen vanaf 14 jaar die zin heeft om met een klein groepje op verkenning te gaan en daarover te schrijven en/of te zoeken naar een andere vorm om erover te vertellen.

Nele Buyst? Nele is dichter en als onderzoeker verbonden aan Universiteit Antwerpen, departement filosofie. In haar onderzoek focust ze op ecologie, kwetsbaarheid, meerstemmigheid, relationaliteit, herstel. Voor Victoria Deluxe begeleidde ze drie seizoenen lang de schrijfateliers ‘Speak Out’.

juni 2023

Farbod Fathinejadfard

WANNEER? 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni. Van 19:00u tot 21:30u bij ons (Dok Noord 4F, 9000 Gent).

WAT? In juni sluit theatermaker Farbod Fathinejadfard dit Wildgroei-seizoen af met een reeks ateliers op zijn lievelingssnijpunt: dat tussen beeldende kunst en theater. Farbod nodigt je uit om zes dinsdagavonden mee te bouwen aan een larger-than-life scenografie waarin je niet anders kan dan spelen, spelen, spelen!

VOOR WIE? Iedereen vanaf 14 jaar die samen met Farbod wil tekenen, schilderen, bouwen, op tekst zoeken en spelen.  

Farbod Fathinejadfard? Farbod is acteur, theatermaker en beeldend kunstenaar. Hij werkt aan een onderzoek naar revolutie en maakt dit jaar samen met Julie Mughunda en Yuni Mahieu een voorstelling over de impact van de on-demand economie bij NTGent en Victoria Deluxe.