Zoeken

#humansofdeluxe

“Victoria Deluxe biedt een maatschappelijke meerwaarde, daar ben ik van overtuigd. De projecten hebben een sterk verbindende functie voor de erg diverse mensen die betrokken zijn in de projecten en bij de werking: ze voelen zich opgenomen in een groter geheel. Ook voor mezelf blijft Victoria Deluxe altijd boeiend, maar het is daarom niet altijd makkelijk. Ik vind dat Victoria Deluxe een zeer sterk team heeft met sterke complementaire talenten. Er is een bereidheid om samen nieuwe projecten te ontwikkelen, samen op te lossen, samen te zoeken en zich samen te engageren.

Wat ik in de laatste periode zelf het belangrijkste project vond is The Art of Organising Hope, een project in internationale samenwerking. De titel zegt eigenlijk alles. Als je vandaag de actualiteit volgt heb je soms de neiging om die niet meer te volgen. Je denkt: ‘mannekes, wat is dat allemaal?’ Je voelt ook wel dat het voor veel mensen belangrijk is om aanknopingspunten te hebben, om houvast te hebben, om te kunnen hopen dat dingen echt nog kunnen veranderen. Dat vind ik een belangrijk spoor dat we niet mogen loslaten. We hebben nood aan een perspectief, we hebben nood aan hoop, we hebben nood aan samenwerking en nood aan die internationale dimensie.

Het was van in het begin duidelijk – en ik denk dat dat ons ook onderscheiden heeft van andere organisaties – dat we niet willen werken met een systeem van ‘Project afgerond? Hop naar het volgende!’ Er is altijd continuïteit geweest. Een voorbeeld daarvan zijn de soirees, die al in veel vormen bestaan hebben. Zo kunnen mensen zich blijven verbinden en identificeren met Victoria Deluxe.”

Leen (vrijwilliger van het eerste uur)

 

credits

Realisatie: Ellen Ecker en Constance Van Herreweghe (2020-2021), Emma De Snoeck en Elizabeth Tack (2019-2020) Begeleiding: Agnes De Maeseneir