Staptocht.

Victoria Deluxe gaat in de kerstvakantie met 20 deelnemers op tocht. We stappen 260 km, van Astorga naar Santiago de Compostela.

Met het project willen we mensen de mogelijkheid geven een totale en grensverleggende ervaring mee te maken, ‘los’ te kunnen laten en met hernieuwde energie te kunnen verder gaan.

 

Twee weken zonder GSM, facebook, radio. Simpel maar rijk leven, in de geest van de eeuwenoude pelgrimsroute. We overnachten in refugio’s (overnachtingsplekken voor pelgrims) die in de winter open zijn.

De keuze voor de winterperiode is gebaseerd op de wetenschap dat de pelgrimsroutes bijzonder populair en drukbevolkt zijn van de lente tot de herfst en omdat we kiezen voor rust, natuur en ruimte voor bezinning. Bovendien is de kerstvakantie vaak een moeilijke periode voor mensen die weinig of geen sociaal netwerk (meer) hebben. De deelnemers zullen gemotiveerd worden om hun ervaringen zoveel mogelijk neer te pennen of in beeld te brengen, individueel of in groep. Van het project wordt een documentaire gemaakt waarbij de motivaties, de ervaringen en het proces van de deelnemers in beeld wordt gebracht.

“Afgelopen zaterdag daar in de Abdij heb ik genoten van een mooie avond.  
Niet alleen de talrijke enthousiaste aanwezigen en de bijzonder sfeer waren er de oorzaak van.  De spontane verhalen over jullie ‘onderneming’, de beelden van de tocht zelf, de positieve getuigenissen én ‘de aanwezigheid’ van de deelnemers….
 
Het heeft me ‘geraakt’.
 
Dat we allen mochten kennis maken met het fantastische Franse koppel, dat was fijn en bewijst dat leeftijd er uiteindelijk niet toe doet.
Integendeel, de camino én het gezelschap van zovele Gentenaren heeft hen overduidelijk veel deugd gedaan.
Ik ben blij dat ik er bij was.
 
Heel dikke proficiat aan jullie allen en…….. Victoria deluxe is wel écht goed!”
 
Marjan Persoon.