Biologische seizoensgroenten.

Ourobouros, een biodynamisch tuinbouwbedrijf uit Dikkele, levert elke woensdag (tussen 12u en 14u30) biologische groente- en fruitmanden bij De Expeditie.

Je krijgt er elke week een gevarieerde mand met heerlijk verse biologische seizoensgroenten en -fruit aan een eerlijke en transparante prijs voor lokaal geteelde producten.

Je kan kiezen voor een mini, een kleine of een grote mand. De samenstelling van de mand zie je in het weekend op de website ourobouros.be. Het is ook mogelijk om aardappelen en brood (bij) te bestellen.

Elke week vind je er ook nieuws over de boerderij en receptjes in de nieuwsbrief ‘Groensels’.

Inschrijven kan via de website ourobouros.be.

ONS BEDRIJF

Net buiten het gezellige dorpje Dikkele, gelegen in de Zwalmstreek,  vind je ons biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf.  Naast de fijne biologische groenteteelt die ongeveer 1,5 ha omvat en waarbij we specifieke aandacht hebben voor oude rassen, is er nog 3,5 ha boomgaard waarvan een belangrijk gedeelte hoogstam is. Deze hoogstamboomgaard levert ons  appels voor de bereiding van appelsap en cider, en wordt begraasd door een kleine kudde schapen.

 

De grond waarop we onze groenten verbouwen is leem. De opkweek van het plantgoed wordt grotendeels op het bedrijf zelf gedaan. We gebruiken daarvoor zoveel mogelijk zaadvaste (niet-hybride) rassen met een goede smaak en weerstand, die biologisch vermeerderd werden.  Gespreid over een gans jaar kweken we zo ongeveer ruim 40 verschillende soorten groenten in. Natuurlijk zijn daar de gewone gekende groenten bij, maar we hebben ons ook gespecialiseerd in minder gekende en oude groenten en kruiden, zoals: warmoes, winterpostelein, rucola, basilicum, koriander, .. . Daarnaast zijn er 4 grote tunnels waarin we verschillende soorten  tomaten, paprika’s,  en aubergines, kweken. Daarnaast telen we ook verschillende soorten fruit: voornamelijk appels en aardbeien, maar ook pruimen, kersen en mispels!

                                                          

 

De tuinders van dienst zijn Karel Houdmont en Sofie De Valck.