#humansofdeluxe

“Ik ben Gabriel, lid van de Toekomstacademie. Ik ben hier twee jaar geleden beland via een vriendin en het heeft mij echt geholpen. Ik zat bijna drie jaar ‘opgesloten’ omdat ik ernstig ziek was, ik was daardoor bijna al het contact met mijn vrienden kwijt. Dan kwam ik hier op Victoria Deluxe en was het weer een beetje zoals ervoor, ik kon weer actief en sociaal zijn. Het was een stepping stone om mij terug mijzelf te laten zijn. 

Het leuke aan de Toekomstacademie is dat de onderwerpen van de activiteiten heel divers zijn, het is een plaats waar je andere mensen en jezelf beter kan leren kennen. Je kan je eigen grenzen verkennen en buiten je comfortzone gaan, maar er evengoed ook inblijven. Dat wordt gerespecteerd hier, iedereen doet zijn ding. Er is ook zò veel om te doen, sommige mensen doen aan alles mee, anderen komen gewoon naar de museum uitstappen. 

Momenteel werk ik ook mee aan een theatervoorstelling van Victoria Deluxe: Onze Mensen. Ik vind het heel leuk maar het is voor mezelf soms ook moeilijk. Iedereen van de groep is op zijn gemak tijdens de opwarmingsoefeningen maar ik voel me dan wat oncomfortabel. Het is iets aan mijn karakter maar ook de manier waarop ik ben opgevoed. In mijn hoofd zit toch een stemmetje die zegt dat een man zoiets niet doet, op rare muziek dansen en bewegen, zo vrij zijn en een dier nadoen bijvoorbeeld. Maar ik doe mijn best en dat doet ook deugd, zo mijn eigen grenzen opzoeken. Ik probeer elke dag iets te doen dat ik niet leuk vind en probeer dat dan om te zetten in een goede gewoonte. 

Een herinnering die ik nooit meer ga vergeten? Waarschijnlijk mijn hele tijd hier. Zelfs als ik 80 ben ga ik mijn tijd hier nog herinneren. Voor mij is dit echt speciaal, ik heb hier veel mensen leren kennen, verhalen gehoord, dit gaat mij altijd bijblijven. Ik zal het in vijf woorden zeggen: You should join us today!

Gabriel – zit in De Toekomstacademie en speelt in ‘Onze Mensen’

credits

Realisatie: Ellen Ecker en Constance Van Herreweghe (2020-2021), Emma De Snoeck en Elizabeth Tack (2019-2020) Begeleiding: Agnes De Maeseneir