Affichecampagne.

Gent, Stad tegen de Oorlog

Op zaterdag 16 maart 2013 willen we vanuit Victoria Deluxe met zoveel mogelijk burgers en organisaties een opvallende sensibiliserende affichecampagne opzetten in Gent onder de slogan: “Gent, stad tegen de oorlog”. Aanleiding is de 10deverjaardag van de inval in Irak onder leiding van de Verenigde Staten.

Tien jaar van bezetting heeft Irak als natie vernietigd. Ondanks de terugtrekking van de reguliere strijdkrachten eind 2011, is Irak nog steeds een bezet land. Het blijft in de greep van de VS-administratie en wordt geregeerd door een niet-representatieve regering. Zolang het Iraakse volk niet de volledige controle over haar eigen land herwint, is er geen uitzicht op democratische verantwoording. Corruptie door de Staat en schendingen van de mensenrechten gaan verder onder het toeziend oog van de VS, Iran, Israël en andere regionale machten.

Wij zijn ervan overtuigd dat zwijgen gelijk staat aan medeplichtigheid. Daarom roepen wij iedereen op zich bij ons te voegen en zich luid en duidelijk uit te spreken vóór VERANTWOORDING EN RECHTVAARDIGHEID VOOR IRAK, want OORLOG IS EEN MISDAAD. Wij zijn tegen oorlog, samen met de Gentse bevolking.

In 2003, ten tijde van de inval, kwamen duizenden mensen op straat om te betogen tegen deze brutale oorlog. Vandaag lijkt het protest geluwd, maar daarin gaan wij – op 16 maart 2013 – verandering brengen: we komen opnieuw op straat om te tonen dat we niet akkoord gaan: “Gent, Stad tegen de Oorlog”!

ZATERDAG 16 MAART 2013

We hopen om op zaterdag 16 maart met minstens 100 enthousiaste Gentenaars de straten van Gent in te trekken om de 10.000 affiches te verspreiden !