• Literaire avonden.

    In het seizoen 2017-2018 slaan Boekhandel Limerick, Victoria Deluxe en De Centrale opnieuw de handen in elkaar. Onder de noemer La Lettre A organiseren we dit seizoen vier literaire avonden.

La lettre A #04 – Majd Khalifeh
donderdag 3 mei  om 20 uur in De Centrale

Duizenden vluchtelingen maakten de voorbije maanden en jaren de oversteek naar de Europese Unie – de grootste vluchtelingenstroom sinds de Tweede Wereldoorlog. De onvergetelijke beelden tonen ons mannen, vrouwen en kinderen die dromen van een nieuw, veilig en menswaardig leven. Wie zijn doel bereikt, wordt ‘herboren’ in een nieuwe maatschappij waar hij of zij amper iets van af weet. Geen eenvoudige missie in deze tijden van terreur en polarisatie.

Veertien jaar geleden kwam journalist en documentairemaker Majd Khalifeh aan in België, als staatloze Palestijn in een vreemd land, op zoek naar een identiteit. Zijn eigen taal, cultuur en kennis leken plots verdampt. Zijn complexe eigenheid was teruggebracht tot één woord: ‘vreemdeling’. Hij voelde zich als een hulpeloze baby die zijn weg nog moest zoeken in een nieuwe wereld. Het enige wat hij kon doen, was doorgaan. In Herboren neemt hij de lezer op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht: van nieuwkomer tot actieve burger.

Programma ‘La Lettre A’ seizoen 2017 – 2018
#01 – 12.10.17 – Nhung Dam
#02 – 11.12.17 – Arnon Grunberg
#03 – 08.02.18 – Aya Sabi
#04 – 03.05.18 – Majd Khalifé