Avond van Hoop: Laten we beginnen // On se lance

In tijden waarin Angst en Algoritmes, Polarisatie en Paniek lijken te regeren, is er meer dan ooit behoefte aan een tegengif. Lucas De Man nodigt tijdens de Avonden van Hoop  op Theater aan Zee vijf huizen – Het Zuidelijk Toneel, Kloppend Hert, ARSENAAL/LAZARUS, Het nieuwstedelijk en Victoria Deluxe/Kopergietery – uit om ons samen met hun gasten een gezonde dosis Hoop te geven. Het worden vijf totaal verschillende unieke theatrale avonden met een ding gemeen: je verlaat vol goeie moed en energie de zaal.

Week na week trekken jonge klimaatactivisten de straat op met hun eis voor een rechtvaardiger klimaatbeleid. Hun engagement is een injectie van hoop. Deze voorstelling onderzoekt hoe en waarom jonge mensen wakker worden en besluiten om naar buiten te treden, zich te verzetten en alternatieven te verbeelden.

Jonge spelers uit Gent, Brussel en Charleroi vormen de theaterscène om tot een publieke ruimte. Met krachtige slam poetry, speeches, beeld en muziek tonen ze hun betrokkenheid met de wereld. Want zit de échte hoop niet hierin: recht in de afgrond durven kijken en dan … gewoon beginnen, of is het opnieuw beginnen? Jonge mensen laten zien hoe ‘de jeugd’ zich, zowel vroeger als nu, op inspirerende wijze verzet(te) tegen de als onomkeerbaar of onveranderbaar ervaren wereld.

 
Maandag 5 augustus 2019 om 20:30u in de NMBS-loods op Theater aan Zee.

Een productie van Victoria Deluxe en Kopergietery, met steun van Eden
MAKERS: Dominique Collet, Dominique Willaert, Francisco Luzemo, Brecht Vanhoenacker
PRODUCTIE EN PROCES: Jos Van Herreweghe
TECHNIEK: Gerold Van Thieghem
RESEARCH: Charlotte Dewilde, Babette Vergauwen, Marieke Vanassche, Leen Deboeck, Maren Merckx
SPEL: Alpaslan Mercimek, Aroa Canay Caneda, Astrid Clercx, Christian Makuta, Ebenezer Ankrah, Emma Boeyaert, Fanny Sznajder, Ferre Vuye, Francis Mutshipat, Jonas Baeke, Lolita Leveque, Nawel Kalbi, Oumaimae Akhayad