Concert.

OPGELET! Wijziging locatie:

In verband met de slechte weersverwachtingen is de locatie van het concert Refugees for Refugees veranderd naar de Sint-Machariuskerk in de Sint-Machariusstraat, 9000 Gent. 

We openen het nieuwe seizoen op zaterdag 9 september om 20u in de tuin van de Sint-Baafsabdij.

Refugees for Refugees neemt ons mee op een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. Muziekpublique wil met dit project niet alleen muzikaal hoogstaande voorstellingen brengen maar het westerse publiek ook kennis laten maken met de muziek van mensen die wij vaak enkel als vluchteling zien.

Door muzikale bruggen te slaan tussen muzikanten uit verschillende tradities, realiseerde Muziekpublique andermaal een rijk en innovatief project (liveconcerten + album) dat symbool staat voor de interculturele ontmoetingen in een diverse samenleving.

Praktisch.

zaterdag 09 september 2017

deuren 19:30
concert 20:00
einde voorzien rond 22:00

Tickets: € 10 (vvk) | € 13 (adk)
UITPAS: € 7 (vvk) | € 10 (adk)

UITPAS kansentarief: € 2,60

Tickets verkrijgbaar via De Centrale

Een deel van de inkomsten van het concert gaat naar Vluchtelingenorganisaties in Gent.

AANDACHT: In verband met de slechte weersverwachtingen zijn alle Refu Fest activiteiten van zaterdag 9 september en zondag 10 september verplaatst naar de Sint-Machariuskerk in de Sint-Machariusstraat, 9000 Gent.

Tijdens (Fotofestival) 80 Days of Summer - Roots & Roads (30/06 - 17/09), organiseren verschillende Genste organisaties een weekend (8-9-10/09) rond het thema 'Vluchtelingen' in de Sint-Baafsabdij, Groene Kerk en Herberg Macharius

Op vrijdag 8 september gaat Annelies D'Hulster in gesprek over haar boek 'Nooit meer thuis'.

Op zaterdag 9 september zijn er vanaf 15u in de Sint-Baafsabdij en de Groene Kerk allerhande randactiviteiten, optredens, een bar en wereldse hapjes.

Als grote afsluiter van deze dag vindt er om 20u in de abdijtuin het concert ‘Refugees for Refugees’ plaats.

Op zondag 10 september organiseren de Buren van de Abdij, in samenwerking met verschillende Gentse organisaties, een 'themanamiddag rond buddywerking'.

FOTO: Max Pinckers, from the series Will They Sing Like Raindrops or Leave Me Thirsty, 2014.jpg

Een samenwerking van Historische Huizen Gent, De Centrale, Buren van de Abdij, Hand in Hand, Masereelfonds, Victoria Deluxe, Een Hart voor Vluchtelingen en 11.11.11 Heirnis-Macharius; met dank aan Stad Gent, Vredeshuis en Refu Interim.

www.80daysofsummer.be