Soap & Dishes - 16 jaar later (vertoning en nagesprek)

UITGESTELD!

Wegens maatregelen Covid-19 virus.

Locatie: de Koer (Meibloemstraat 86, 9000 Gent)

Tickets via reservatie@victoriadeluxe.be

5 euro (standaardtarief), 1 euro (-26, +65 en UITpaskansentarief)

“Sometimes they look at you like you’re not a human being… but an alien.”

Soap & Dishes is de eerste documentaire die Victoria Deluxe Vzw ooit draaide. Regisseur Christina Vandekerckhove volgde in 2004 het leven van acht mensen, vlak na hun aankomst in België. Met weinig of zelfs geen plaatselijke contacten en aanknopingspunten proberen ze hun weg te vinden in een nieuw land, een nieuwe cultuur en een nieuw leven. De taal leren, een job vinden en een sociaal netwerk vormen verloopt stroef in een maatschappij die zich vaak gesloten tegenover nieuwkomers opstelt.

16 jaar later proberen we te achterhalen hoe het leven van de acht hoofdrolspelers er vandaag uit ziet. Wonen ze nog steeds in België? Hoe voelen ze zich bij gemaakte keuzes? Zijn de dromen van toen ondertussen in vervulling gegaan? In een nagesprek zoeken we antwoord op deze vragen.

 

Soap & Dishes is een documentaire van Christina Vandekerckhove in een productie van Victoria Deluxe uit 2004. We maakten de film met steun van Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid en met hulp van IN-Gent vzw.

Met: Noa Romuald Athanase, Joevelyn Lampasa, Shabini Mohamed, Gabriel Maindo Mbembe, Thankam Kuttikat, Dino Hasankadic, Sema Van den Meersschaut en Subrati Annez.

62′, verschillende talen gesproken, NL ondertiteld.