VRIJDAG 7 DECEMBER 2018
Première (op uitnodiging)

ZATERDAG 8 DECEMBER 2018
op Hoeve ’t Alkeveld

Vanaf
MAANDAG 17 DECEMBER 2018
In Sphinx Cinema (Gent)
www.sphinx-cinema.be

 “Het is een hard leven dat wij hebben, maar wel een mooi leven. Niemand weet hoe het over twintig jaar zal zijn, dus ge moet het pakken zoals het komt.”

Delfien Vereecken

Filmmaker Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen in deze documentaire over de hindernissen en vragen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden en nemen de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben en blijven kiezen.

Landbouwers zijn een levensnoodzakelijke schakel in onze voedselketen. Ze zijn zich bewust van die verantwoordelijkheid, werken keihard en lopen over van passie en toewijding voor hun land en de dieren. ‘Boeren is geen job, het is een manier van leven’ zegt één van de landbouwers daarover in deze film. Wat de landbouwers daarvoor terugkrijgen staat helaas niet in verhouding tot de inspanningen en opofferingen die zij elke dag doen. Ze zijn overgeleverd aan een onvoorspelbare, ruwe markt en voelen hoe de consument zijn verbinding met de boerenstiel verloren heeft. Met deze documentaire wilt Victoria Deluxe een fundamentele bijdrage leveren aan de beeldvorming over de staat van de landbouw in Vlaanderen.

WAT HEBBEN WE VERDIEND VANDAAG? is een film van Victoria Deluxe, in samenwerking met:
Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond, Boeren op een Kruispunt & Landelijke Gilden
REGIE/BEELD/MONTAGE Brecht Vanhoenacker
GELUID Eneas Mentzel MUZIEK Jan D’Haene GRADING Nick Fortemps BEELD FLYER freddy Willems PRODUCTIE EN RESEARCH Anja Claeys CONCEPT EN ARTISTIEKE COACHING Dominique Willaert
MET Mieke Verniest · Luc De Reu · Marc Raemdonck · Justien Raemdonck · Claudine Van Hulle · Bram Maes · Jannes Maes · Brenda Bankaert · Adriaan De Nil · Hugo De Nil · Jeroen Hemelings · Delfien Vereecken · Leen Gielis · Chris Steenhuyse

Met steun van “Omgevingskwaliteit door samenwerking.”

WHWVV07
WHWVV01
WHWVV06
WHWVV05