TV-Deluxe was een project van Victoria Deluxe in 2005. We maakten toen televisie met en voor de inwoners van de Dampoortwijk. Nu we onze fysieke deuren door het Corona-virus een tijdje moeten sluiten, hergebruiken we de naam TV-Deluxe graag om een paar pareltjes uit onze archieven op te vissen.

Zijn er producties, documentaires of captaties van voorstellingen die jij graag nog een keer terug wil zien? Laat het ons weten via info@victoriadeluxe.be en we bekijken of we ze kunnen opnemen in de programmatie van TV-Deluxe. Deze producties deelden we al (klik op de naam om rechtstreeks naar de video te gaan):

17 MAART 2020 - Buffalo Forever

BUFFALO FOREVER is onze documentaire over 11 supporters van voetbalclub KAA Gent. Gemaakt in 2014, het jaar van de grote verhuis van het Ottenstadion naar de Ghelamco. De liefde voor het voetbal en de club zijn zo voelbaar in deze film, die door Brecht Vanhoenacker gemaakt werd.

Bekijk de film hier in HD:
https://vimeo.com/105657518

20 MAART 2020 - LATEN WE BEGINNEN

‘Wie heeft er nood aan een shot hoop?’ – met dat zinnetje maakten we afgelopen zomer mensen warm voor onze voorstelling LATEN WE BEGINNEN/ON SE LANCE.

We zijn blij dat we de opname van deze voorstelling met jullie kunnen delen voor TV-Deluxe, dat shot hoop heeft iedereen nu hard nodig. Tover je living om tot een theaterzaal en laat je inspireren door de levenskracht en -wijsheid van de jongeren op scène.

Bekijk ‘Laten we beginnen’ hier in HD:
https://vimeo.com/397401713

25 MAART 2020 - ENTRETEMPS

Vandaag keren we twee jaar terug in de tijd, naar ENTRETEMPSLeen Roels en Abdelaziz Sarrokh maakten deze voorstelling samen met 11 geweldige spelers.

“In het universum van Entretemps is niets wat het lijkt, en vooral: is niemand wat hij lijkt. De spelers van Victoria Deluxe tonen hoe meervoudig mensen zijn, hoe hun identiteit gelaagd is als een reeks kleurrijke outfits die ze naar believen kunnen afpellen.” – Evelyne Coussens in De Morgen

Bekijk Entretemps hier in HD:
https://vimeo.com/279833819

30 MAART 2020 - Klimaatpeloton

Vijf jaar terug in de tijd met TV-Deluxe vandaag. Ook toen moesten we onverwachts de koers van één van onze projecten drastisch omgooien. Collega Jos schrijft:

“In november 2015, een aantal jaren voor de klimaatjongeren elke donderdag hun lessen staakten en massaal de straten inpalmden voor een beter klimaatbeleid, fietste het Klimaatpeloton van Victoria Deluxe naar de klimaattop van Parijs. Op deze belangrijke top zou er een baanbrekend akkoord moeten worden ondertekend om de wereld levensvatbaar te houden. We waren er niet gerust op en wilden druk zetten. Met 12 jongeren uit drie Gentse scholen beten we ons gedurende twee maanden iedere woensdagnamiddag vast in het thema. We nodigden gasten uit om mee te debatteren en onderhielden onze fysieke conditie. Het plan was om in zes dagen van Gent naar Parijs te fietsen. De zevende dag zouden we deelnemen aan de grote klimaatprotestmars. Maar een paar dagen voor de afreis sloegen terroristen hard toe in Parijs. Dan maar thuis blijven?”

Bekijk de film die we maakten over ons project Klimaatpeloton hier in HD:
https://vimeo.com/162347311

2 APRIL 2020 - Le sacre du printemps

In april 2018 hingen er geen virussen in de lucht, wel veel goesting in dans. Laten we ons voor TV-Deluxe vandaag heel even terug onderdompelen in die sfeer, hou je niet in om een beetje mee te dansen.

Voor Dag van de Dans 2018 nam les ballets C de la B het initiatief om samen met een aantal Gentse organisaties een gigantische opvoering van ‘Le sacre du printemps’ op poten te zetten. Tourad Kane begeleidde mee de dansers van Victoria Deluxe en vond tussendoor de tijd om deze aftermovie te filmen.

Een terugblik naar de voorbereidende ateliers bij ons (onder leiding van Abdelaziz Sarrokh en Frank Van Neerboom) kan je hier bekijken:
https://vimeo.com/272329237

4 APRIL 2020 - WIJ MENS

Op 29 en 30 april 2019 speelde een groep cursisten van CBE Leerpunt Gent Meetjesland Leieland drie keer voor een tot de nok gevulde zaal Minnemeers. In WIJ MENS toonden ze waar ze vijf maand lang elke maandagnamiddag aan werkten bij Victoria Deluxe, samen met makers Klaas De Roo, Sara Vilardo en muzikant Rudi Genbrugge en met een ongelofelijk gedreven team begeleiders van Leerpunt (Pascale, Stien en Saartje). Iedereen die WIJ MENS live zag kwam de zaal ontroerd en verbluft uit.
 
We konden de voorstelling toen niet hernemen of langer spelen. Daarom zijn we extra blij dat we de opname van WIJ MENS nu met iedereen kunnen delen voor TV-Deluxe! We dragen deze op aan Stien van Leerpunt, die er niet meer is en die ontzettend hard gemist wordt.
 
Bekijk WIJ MENS hier in HD:
 
Maak de ervaring compleet door het programmaboekje te checken:

9 APRIL 2020 - SOMER

 
SOMER was de eerste (en voorlopig enige) langspeelfilm van Victoria Deluxe. Wouter Hillaert schreef er dit over:
 
“Deze film laat met zijn 25 spelers niet alleen een mooi boeketje Vlaanderen zien, maar ruimt ook de clichés op die vele andere films opwerpen, en voedt zo het geloof in de kunst van samenleven.”
 
Vanaf vandaag beschikbaar op TV-Deluxe: