Documentairereeks - MIJN WEG / طريقي / MA ROUTE
Zestien moslimjongeren nemen het woord

De documentairereeks MIJN WEG / TARIQUI / MA ROUTE is het sluitstuk van een intensief tweejarig traject dat Tourad Kane aflegde samen met zestien Gentse jongeren met een moslimachtergrond. Alle zestien voelen ze de impact van de steeds negatievere beeldvorming van de Islam en moslimjongeren in media en maatschappij. Alle zestien willen ze een antwoord bieden op deze tendens, vanuit hun eigen perspectief. Alle zestien willen ze een inspiratiebron zijn voor andere opgroeiende moslims. 

Tourad ging, in voortdurende dialoog met de jongeren en de medewerkers van Victoria Deluxe, op zoek naar een manier om het parcours van de jongeren op een integere en authentieke manier in beeld te brengen. De jongeren op hun beurt grepen deze kans om te laten zien hoe zij hun dagelijks leven vormgeven, en welke invloed de Islam heeft (of net niet heeft) op de keuzes die ze maken. Dit resulteerde in een reeks van zes afleveringen waarin de jongeren de kijker uitnodigen om eventjes mee te lopen op hun pad.

MIJN WEG / TARIQUI / MA ROUTE is een genereuze en innemende reeks, die de uitgesproken ambitie heeft om een positieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke debat en de beeldvorming van moslimjongeren.

De reeks speelde in  SPHINX cinema (Gent) van 04/02/2018 (première) tot 16/03/2018.

Geïnteresseerd in een vertoning in jouw cultuurhuis, school of organisatie? Contacteer agnes@victoriadeluxe.be voor de mogelijkheden.

CREDITS

MET Aaron De Witte – Abdoulaye Mbow – Amadou Tidiane Ly -Aminata Abdoul – Dhikra Mahmoudi – Hagar Rebahi – Luay Al Ganim – Movsar Abdulchamidov – Nawel Kalbi -Haizoune Nabil – Belal Azzaoui – Mohamed Reda – Sakina Khajou – Kubat Selim – Fatih De Vos REGIE CAMERA GELUID Tourad Kane CONCEPT Tourad Kane, Victoria Deluxe MUZIEK Walid Ben Chikha MONTAGE Tourad Kane, Jonas Baeckeland POSTPRODUCTIE GELUID Eneas Mentzel GRADING Joris Vertenten FOTOGRAFIE AFFICHE freddy Willems MET STEUN VAN Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid.