ESPACE PUBLIEK

Hoe kijk jij naar de stad?

Snel naar:

over Espace Publiek

De straten, pleinen, parken en alles daartussen vormen samen het decor waartegen een groot deel van ons leven zich afspeelt. Hoe we die publieke ruimte inrichten en beheren, vertelt een verhaal over wie we zijn en waar we voor staan als stad en samenleving. Alleen staan we daar niet zo vaak bij stil.

Hoe kijk jij naar de stad?

Wat gebeurt er als we de tijd nemen om geconcentreerd naar onze omgeving te kijken, als we proberen registreren hoe we die ervaren? Welk gesprek ontstaat er als we die ervaringen met elkaar delen?

Met deze vragen worden de bezoekers van de tentoonstelling Espace Publiek geconfronteerd. Fotografen Sipan Hota en Yasmina Besseghir en vijf jongeren verbonden aan Victoria Deluxe nodigen je uit om de plekken die we als vanzelfsprekend ervaren te herontdekken én in vraag te stellen.

praktisch

De expo loopt van van 2 juni 2022 tot en met 18 september 2022, dinsdag tot zondag, van 10 tot 18 uur

Gratis toegang, geen reservatie nodig.

Locatie: Sint-Pietersabdij Gent

credits

‘Espace Publiek’ is een productie van Victoria Deluxe.

ONDERZOEKSFASE

Fotografie: Yasmina Besseghir, Sipan Hota Artistieke coaching: Dominique Willaert Productieleiding: Kim Calmeyn en Sophie Bodiang

VOORSTELLING GABYSHOP

Artistieke ploeg: Oliver Roels, Fatih De Vos, Rabina Miya Techniek: Gerold Van Thieghem  Productieleiding: Sophie Bodiang

EXPO

Dramaturgie en ontwikkeling concept: Agnes De Maeseneir, Sophie Bodiang, Constance Van Herreweghe, Stijn Danhieux, Ebenezer Ankrah, Ellen Ecker, Tabita Tomasauw In samenwerking met: Historische Huizen (Sint-Pietersabdij)